Mot en hård vecka

Efter Stockholmshelgen har det varit rätt lugnt. Tränat med inriktning på de hårdare lopp som det är dags för kommande vecka. Det enda pass som stuckit ut den senaste tiden är ett 18mils kanonfint distanspass i söndags, ½-vägs med sällskap av Klas och andra halvan solo. Körde för att vänja kroppen vid rejält med timmar och även för att testa vattenåtgången lite inför Vätternrundan. Körde 3 timmar på en (stor) flaskan och även om det är allt annat än optimalt så visar det iallafall att det går bra vilket känns betryggande inför Vättern. Då slipper man montera en sidovagn full med vattenflaskor

Nu är det Vätternrundan som hägrar härnäst på Lördag morgon 9:40. Målgång blir det absolut senast 16:39! För annars kommer det känns som ett långt pass helt i onödan. Med den laguppställning vi har känns det dock som det behövs dåliga väderförutsättningar eller annat stort missöde för att målet skall misslyckas.

Därefter fortsätter jag med SM under Midsommarveckan. Har anmält mig till både tempo och linje. Inga höga egna målsättningar där, tempot är mest "bara för att" och i linjet är det mest att lyckas sitta med runt i klunga till mål som får bli målsättningen. Vore dock väldigt roligt om vi kan lyckas få med någon när det väl hettar till och det finns det kapacitet för inom laget så det är bara att försöka slänga bort smärttröskeln och göra vad man kan för de som är stark för dagen.

Eventuellt avrundar jag det hela med att köra Cykel & Fjäll Grand Prix i Falun. Ser ut som ett roligt lopp så jag skulle gärna köra när man ändå är i de trakterna. Hur man känner sig efter SM-linjet får avgöra.

No comments:

Post a Comment

Followers

Search This Blog

Total Pageviews