Övergångar


Den fria övergångstiden är över och därmed har SCF släppt listan på övergångar.

Så mycket överraskningar bjuder den inte på om man har läst lite utav de rapporter som har kommit främst efter lagpresentationerna vid cykelgalan.

Cykelcity står som vanligt för de starkaste nyförvärven med främst Jonas Ahlstrand ifrån Vallentuna (som också tappat Linus Dahlberg som nu är listad som vakant) och Johan Landström som tidigare varit skriven på Falu CK när han tävlat i Sverige. Alltså ingen förändring i elitklungan, Team Cykelcity är fortfarande det klart starkaste laget, hoppas de kan få lite utmaning! De har dock tappat Tomas Löfgren (lagt ner elitsatsningen och då gått över till Borlänge CK) samt Robert Österling (listad som vakant, lagt av?)

Cyclecomponents är det lag som ser ut att ha fått det största bakslaget. De svenska stornamnen duggar tätt när Andreas Lindén, Fredrik Ericsson och Lucas Persson alla valt att skriva sig som vakant.

Svenska tempomästaren Wetterhall, som tog in ett par minuter på mig i ett nafstempo-SM, står också som vakant vilket är konstigt för enligt hans egen hemsida fortsätter han i Team MagnusMaximusCoffee.com

Det lag som plockat på sig mest nyförvärv ser ut att vara Team Norrbotten CK som är en ny intressant veteransatsning utav Norrlandsklubbarna. Särskilt roligt för mig som gammal norrlänning att se hur denna satsning slår ut och om det kan göra något för norrländsk cykel, den behöver ett lyft!

Även Kalas CK har lyckats få in en hyfsad mängd namn på nyförvärvslistan.

Själv saknar jag ett par namn på övergångslistan vilket kan göra det beslut jag redan gjort om veteranklass lite mer spikat.

No comments:

Post a Comment

Followers

Search This Blog

Total Pageviews