Rosa bandet, nu om nånsin!

Skulle man passa på att sälja lite rosa bandet just nu så kunde man ha en extra anledning att få de cykelintresserade i Sverige att hugga till! Sällan har Giro De Italia varit så hett ur svensk synvinkel, med både Lövkvist och Kessiakof i hetluften i de italienska bergen!

En kille som bär helrosa är sällan vackert men i Italien i Maj är det enorm åtråvärt och jag gillar dessutom när den som bär ledartröjan (vilken ledartröja det än må vara) matchar resterande outfit också. Men visst finns det gränser även för hur mycket man kan matcha utan att det ser löjligt ut som Simoni en gång i tiden demonstrerade väldigt effektivt.

Min egen version av bergsetapp kommer på Söndag då Kinnekulleloppet skall köras. Tillsammans med Solleröloppet och de flesta linjelopp som går i Falun så är detta så vitt jag vet det backigaste som Sverige erbjuder i tävlingsväg. Gäller att få till en bra avvägning nu, mellan att låta bli onödigt gotte-småätande som ger onödiga hekton att släpa uppför jämtemot den laddning som behöver göras för att ha energi hela loppet.

Lösningen för min del blir att försöka låta bli i början av veckan (observera ordet försöka!!) så man har en så lätt som möjlig utgångspunkt, för att sedan bunkra de sista 1½ dagarna. Lite av en klassisk kolhydratsladdning med andra ord.

No comments:

Post a Comment

Followers

Search This Blog

Total Pageviews