Borde varit hårdare

I helgen var tanken att det skulle vara det sista som var hårt och slitande inför de kommande 2 veckorna som ska bli återhämtande. Nu blev helgen tyvärr inte alls hård och slitande utan bara förkyld och balanserande.

Balansgången låg i att försöka få till någon sorts träning utav värde utan att bli värre i den förkylning som slog till efter Torsdagens Sufferfest Fight Club pass. Började på lördag med ett 2 timmars pass på tempocykeln innan frukost. Ger bra förbränning och vana vid tempocykeln utan att man behöver köra så intensivt, gott nog!

Söndagens pass blev dock en för kort distansträning uppdelat på 2 pass. Började ute men tog mig snart in i skydd från regnet och körde sedan på trainer framför girot istället. Totalt sett inte riktigt långt nog för att kallas distanspass (40min ute + 2h trainer) men minst lika lugnt som ett distanspass, INTE gott nog!

Nu är det iallafall mest lugna pass med insprängda kort-korta intervaller som gäller för att vässa och få toppfräscha ben. Får samtidigt hoppas att förkylningen går ur kroppen.

När antalet hårda träningstimmar blir färre så ska jag också ändra lite matvanor för ett tag, eller ätvanor snarare eftersom det mestadels är annat än mat som skall förändras. Bort med allt onödigt onyttigt godis och kaffebröd som jag är så svag för och in med större andel protein, fullkornspasta och bulgur, så får vi se hur det här håller.

No comments:

Post a Comment

Followers

Search This Blog

Total Pageviews